E-mailaccount toevoegen op iPhone via de mail app

In deze handleiding leggen we uit hoe je een e-mailaccount kan toevoegen op je iPhone middels de standaard mail app op elke iPhone.
Deze handleiding is gebaseerd op iOS versie 16.1.1

1. Open de ‘Instellingen’ applicatie op je iPhone

2. Scroll naar beneden en klik vervolgens op ‘Mail’

3. Klik vervolgens op ‘Accounts’

4. Klik hier op ‘Nieuwe account’

5. Selecteer in dit scherm de optie ‘Andere’ – omdat we onze eigen mailserver gaan gebruiken.

6. Klik op de bovenste regel waar staat ‘Voeg e-mailaccount toe’
7. Vul alle gegevens in die vereist zijn:
Vul bij naam de gewenste naam in welke ontvangers zullen zien
Vul bij e-mail het e-mailadres in die toegevoegd dient te worden
Vul bij wachtwoord het wachtwoord in van het account
Beschrijving zal automatisch worden ingevuld

8. Klik rechtsbovenin op ‘Volgende’ om door te gaan

9. In het volgende venster kunnen we de gegevens invullen van de mailserver
Als hostnaam dient er mail.domeinnaam.nl gebruikt te worden, vergeet natuurlijk niet om ‘domeinnaam’ aan te passen naar je eigen domeinnaam.
Bij gebruikersnaam dient er het e-emailadres te worden ingevuld
Bij wachtwoord dient er het wachtwoord te worden ingevuld
Als deze gegevens goed staan kun je rechtsboven in op ‘Verder’ klikken, hierna zal het mailaccount worden toegevoegd

In het volgende venster zal worden gevraagd wat er allemaal gesynchroniseert moet worden, bij voorkeur staat hier alleen ‘Mail’ aangevinkt.
Hierna is het account toegevoegd en kan er gebruik van gemaakt worden.