E-mail SMTP & IMAP gegevens

Om in te loggen bij je e-mail dien je zo geheten SMTP en IMAP gegevens in te voeren, ook wel bekend als de server/host/inkomende server/uitgaande server.

Een kleine uitleg over de type poorten en wat de beste optie is, er zijn 3 soorten e-mail protocollen:
POP/POP3 – Deze manier van inkomende mail staat NIET gesynchroniseerd en download de mail van de mailserver.
IMAP – Deze manier van inkomende mail synchroniseert de e-mail met de mailserver.
SMTP – Deze manier van uitgaande e-mail is nodig om e-mails te kunnen versturen.

Voor inkomende mail raden wij altijd IMAP aan, dit is de makkelijkste en betrouwbaarste optie. Hierdoor synchroniseert de e-mail tussen alle apparaten en is het registreren van een nieuw apparaat in de toekomst veel makkelijk.

De gegevens voor IMAP (inkomende e-mail) zijn als volgt:
Server: mail.zxcs.nl
Poort: 993

De gegevens voor SMTP (uitgaande e-mail) zijn als volgt:
Server: mail.zxcs.nl
Poort: 465

Werkt mail.zxcs.nl niet? Gebruik dan de web0111.zxcs.nl als vervanger voor zowel inkomend als uitgaand.

Vorige E-mail opmaak aanpassen in roundcube