SMTP & IMAP gegevens

Om in te loggen bij je e-mail dien je zo geheten SMTP en IMAP gegevens in te voeren, ook wel bekend als de server/host/inkomende server/uitgaande server. Een kleine uitleg over de type poorten en wat de beste optie is, er zijn 3 soorten e-mail protocollen: POP/POP3 – Deze manier van inkomende mail staat NIET gesynchroniseerd en download de mail van de mailserver. IMAP – Deze manier van inkomende mail synchroniseert de e-mail met de mailserver. SMTP – Deze manier van uitgaande e-mail is nodig om e-mails te kunnen versturen.

Voor inkomende mail raden wij altijd IMAP aan, dit is de makkelijkste en betrouwbaarste optie. Hierdoor synchroniseert de e-mail tussen alle apparaten en is het registreren van een nieuw apparaat in de toekomst veel makkelijk.

De gegevens voor IMAP (inkomende e-mail) zijn als volgt: Server: mail.domeinnaam.nl Poort: 993 Vergeet natuurlijk niet om ‘domeinnaam’ aan te passen naar je eigen domeinnaam. De gegevens voor SMTP (uitgaande e-mail) zijn als volgt: Server: mail.domeinnaam.nl Poort: 465 Vergeet natuurlijk niet om ‘domeinnaam’ aan te passen naar je eigen domeinnaam. De webmail is te bereiken via deze handleiding.

Last updated