E-mail opschonen in Roundcube

De website bestanden worden gedeeld met de e-mail, als deze bijna vol zit is de kans aanwezig dat nieuwe mail niet aankomt en dat je website vastloopt. Om dit te voorkomen zijn er meerdere opties beschikbaar: - Een webhosting pakket aanschaffen met meer opslag - E-mails met grote bestanden/foto's verwijderen - E-mails archiveren door de .EML op te slaan op een schijf. In deze handleidingen leggen we uit hoe je makkelijk je mailbox opschoont.

  1. Ga naar https://webmail.domeinnaam.nl/ en log in met de ontvangen gebruikersnaam en wachtwoord. Vergeet natuurlijk niet om 'domeinnaam' aan te passen naar je eigen domeinnaam.

  1. Zodra je bent ingelogd klik je bovenin op 'Opties'

  2. Vervolgens wordt een lijst getoond met de e-mails met de grootste bijlages. Verwijder de e-mails om deze op te schonen. Let op: de e-mail zal hiermee permanent worden verwijderd.

  3. Herhaal bovenstaande stap ook voor de map 'Verzonden'.

  4. Als het e.e.a. opgeruimd is dient de map 'Prullenbak' ook leeggehaald te worden. Open deze map, selecteer alle e-mails en klik op de 'Delete' knop op je toetsenbord of de 'Verwijder' knop in de webmail.

Wachtwoord vergeten? Neem contact met ons op om het wachtwoord aan te passen.

Last updated